Cap d'Agde naturistenterrein en swingers


Wil je gelijk boeken in het naturistendeel van Cap d’Agde of het aanbod zien, klik dan hier

Het nudisten deel van Cap d’agde herbergt in de zomer met afstand de grootste swingers community ter wereld. Officieel is het geen swingers resort maar een naturistenterrein. Ook het woord terrein is wat misleidend, want het is het een klein dorp op zich. Deze valt binnen de grenzen van de gemeente Le Cap d’Agde. Oorspronkelijk was het een plek voor naturisten en nudisten, maar de laatste 30 jaar heeft Cap d’Agde langzaam maar zeker een transformatie doorgemaakt. Van een nudisten terrein is het meer en meer een swingers paradijs geworden. Dit dorp beschikt over alle faciliteiten, die swingers en nudisten nodig hebben op vakantie.

Le Cap d’Agde is een badplaats in het zuiden van Frankrijk. De dichtstbijzijnde grote stad is Montpellier, welke zich op een half uur afstand bevindt met de auto. Vanaf midden Nederland is het een reis van ruim 12 uur, mits er op de route du soleil geen files zijn. Het overgrote deel van deze badplaats is voor normale toeristen, die hier elk jaar massaal naar toe gaan. Een klein deel van de bezoekers zijn speciale badgasten. Ze hebben meestal haast, rijden overal voorbij en volgen de borden naturist center.

Het naturisten deel van Cap d’Agde is een uitzonderlijke plek. Het is goed afgeschermd van de normale wereld met hekken, muren, de zee, slagbomen en security personeel. Je komt hier alleen binnen als je hier een vakantie hebt geboekt, of een kaart koopt bij de ingang (accueil). Ook singles kunnen hier terecht voor een vakantie of dagpas.

Wanneer je eenmaal de slagbomen voorbij bent, dan valt al snel op dat mensen half of geheel naakt rondlopen, bloot op de fiets zitten, op terrasje zitten zonder kleren en ook naakt boodschappen doen in de plaatselijk supermarkt, is niet ongewoon. Overigens is het op de meeste plaatsen niet verplicht om naakt te zijn, maar er zijn uitzonderingen. Verplicht bloot is van toepassing op de nudistencamping, het naaktstrand, de sauna’s, sommige buiten zwembaden en de schuimparty voor stellen.

Nadat je bent aangekomen in het naaktdorp van Cap d’Agde, is er eigenlijk geen noodzaak meer om het swinger resort te verlaten. Alles is hier aanwezig. Er zijn drie redelijk ruime supermarkten, een groenteboer met verse en biologische producten, 3 bakkers met ook glutenvrij aanbod, een slager, een poelier, een wijn speciaal zaak en plekken waar je sigaretten kunt kopen. Ook als je kampeerspulletjes nodig hebt of huishoudelijke zaken, kan je op drie verschillende plekken terecht. Er zijn diverse kleding boetieks, waar de nadruk vaak ligt op sexy en kinky kleding voor o.a. de swingers en ook sexytoys ontbreken vaak niet in het aanbod.

Er bevinden zich tientallen restaurants, waarvan sommige elke avond rond 21:30 stampvol zitten. Ook pizzeria’s, soort van snackbars en een ijssalon zijn aanwezig. Voor fitness hoef je ook het terrein niet af. In twee verschillende fitness ruimtes, kan je je lichaam aardig in vorm houden. Verder zijn er twee kappers, een wasserette, een dokter die elke dag een paar uur spreekuur houdt en een grote apotheek. Er zijn vier zwembaden waarvan bij twee naaktrecreatie verplicht is.

Uiteraard zijn er talloze uitgaansgelegenheden vaak gericht op swingen en erotiek, zoals erotische bars, erotische discotheken, parenclubs, sex sauna’s en een sm / bdsm club. Tevens worden er veel evenementen georganiseerd, zoals swingers poolparties en de dagelijkse mousse party, welke eigenlijk mousse sexparty zou moeten heten.

Voor overnachtingen zijn er een aantal mogelijkheden. Je kan overnachten in vijf verschillende hotels, op een grote naaktcamping met ruim 2500 staanplaatsen. Maar de meeste mensen verblijven in studio’s, appartementen of “villa’s”. Alles is relatief dicht bij elkaar. Met maximaal vijf minuten lopen (vaak ook veel korter) bereik je altijd wel een restaurant, supermarkt, strand, terrasje of uitgaansgelegenheid.

Veel van de bezoekers van het Cap d’Agde terrein zijn swingers. Er zijn ook nudisten en naturisten, maar hun aantal wordt ieder jaar kleiner omdat er steeds meer swingers komen en de oorspronkelijke naturisten te oud worden. Wij schatten in dat 60-80% swingers zijn of liefhebbers van openbare sex. Dit is echter een inschatting, niet iedereen loopt te koop met het feit dat ze sex hebben met andere stellen of singles.

Relatief kom je op de naaktcamping de meeste naturisten en nudisten tegen. Ook vind je hier veel meer gezinnen met kinderen. De nudistencamping vormt binnen het naturisten terrein ook weer een aparte wereld. Je komt hier ook niet zo makkelijk in. Overal staat security en als je niet kan aantonen dat je op de naturistencamping verblijft, heb je tot dit deel van het nudistendorp geen toegang. Officieel moet je op de camping naaktlopen en er zijn meerdere gedragsregels. Toch zijn er op de camping ook veel swingers. Je herkent ze uiteraard niet meteen, maar als je ze ergens tegenkomt waar voornamelijk swingers komen, of je ziet ze ergens sex hebben met iemand anders dan hun eigen partner, dan weet je genoeg.

Cap d’Agde voor swingers

Wat maakt Cap d’Agde zo aantrekkelijk voor swingers. De belangrijkste reden is waarschijnlijk omdat hier heel veel gelijkgestemden naar toe gaan. Hoeveel precies is ons niet bekend, maar we schatten dat er in het hoogseizoen rond de 5000 swingers tegelijk aanwezig zijn. Over het hele seizoen gerekend gaat het om vele tienduizenden swingers die naar Cap d’Agde gaan. Hieronder vind je een klein overzicht wat de trekpleisters zijn voor de mensen die van partnerruil houden.

Swingersstrand
Cap d’Agde heeft ongeveer 2 kilometer naaktstrand, een deeltje daarvan wordt het zogenaamde swingers strand genoemd, ook wel varkentjes strand. Hier zal je geen kinderen aantreffen, want regelmatig wordt hier open en bloot aan orale sex gedaan en er zijn ook stellen die neuken op het strand of in de duinen. Je vindt hier niet alleen koppels. Ook singles zijn hier aanwezig, want ook zij kijken graag naar sex op het strand. Alleenstaande mannen die over het strand lopen met een flinke erectie, zijn geen uitzondering. En wanneer ze een stel seks zien hebben, komt het ook veelvuldig voor dat ze zonder enige moeite liggend, staand of lopend aan het masturberen zijn. Stellen die in het openbaar sex hebben of swingen zie je natuurlijk ook niet elke dag en als de de opwinding te groot wordt, dan wil je jezelf ook wel eens laten gaan.

Naakte mousse party
Dagelijks om 14:00 vindt in le Glamour Beach de mousse party plaats. Deze is alleen toegankelijk voor stellen. De dresscode is totaal naakt. Alleen een handdoek, zonnebrand, zonnebril sigaretten, condooms, erectiepillen, bankpasjes en een geldbuideltje mogen mee naar binnen. De rest moet uit en kan je afgeven bij de garderobe. Ook schoenen, slippers of badkleding is niet toegestaan. De ruimte is omgeven door muren, maar er is geen dak aanwezig. Wel hangt er op veel plekken een soort net die een beetje als zonnefilter dienst doet.
Naast een bar en een deejay vind je hier, echte bedden waar je met veel mensen tegelijk op kunt liggen of sexen, een zwembad waarin sex is toegestaan en de mousse party ruimte waarin zo mogelijk nog meer sex plaats vindt dan op de bedden.

Omdat iedereen naakt is, leidt lichamelijk contact in de mousse, relatief makkelijk tot aanrakingen in de intieme zones en dat gefriemel leidt dan soms weer tot orale sex of echte sex. We schatten zelf in dat dit de plek is waar in een paar uur relatief de meeste sex en partnerruil plaats vindt van heel Cap d’Agde, misschien wel van de hele wereld. Er zijn weinig momenten dat je niet één of vaak meerdere koppels tegelijk een vorm van sex ziet hebben. En omdat je buiten bent is alles ook super goed zichtbaar. Dit is een waar paradijs voor swingers, exhibitionisten, liefhebbers van voyeurisme en buitensex. In het hoogseizoen bij goed weer zijn er op zijn hoogtepunt 250 tot 300 naakte koppels tegelijk binnen. De sex mousse parties voor swingers van Cap d’Agde zijn dan ook met recht een hoogtepunt van de vakantie voor veel stellen.

Pool parties
Het concept van de openlucht pool party’s is min of meer gelijk aan dat van de mousse. Naakt is hier dan wel niet verplicht maar de meeste mensen zijn het wel. Ook hier zijn veel sexende koppels te vinden en vindt er veelvuldig partnerruil plaats. De sex poolparties zijn in het hoogseizoen iedere woensdag en vrijdag middag en alleen toegankelijk voor stellen. Publieke sex en swingen vindt plaats in het zwembad, op de bedden, naast het zwembad, in het gras en zelfs in het bar/ restaurant gedeelte.

Sexsauna’s
In de avonden en ook overdag bij slecht weer, komen hier veel swingers samen. In tegenstelling tot een normale sauna zijn veel bedden aanwezig. De reden mag ondertussen bekend zijn. De bedden worden niet gebruikt om op te slapen of om op uit te rusten, maar om sex te hebben met je partner of iemand anders, want ook hier wordt veel aan partnerruil gedaan. In totaal zijn er drie van dit soort sauna’s, waarvan Histoires d'Ô de gehele dag toegang biedt voor koppels en singles. Sauna en zwembad Kamasutra is tot een uur of 21:00 voor zowel stellen als singles te bezoeken, daarna alleen voor koppels en Le2et2 is altijd couples only.

Erotische bars
Bij het uitgaan in de avond zijn alle mensen aangekleed, wel vaak in (super) sexy kleding, die soms weinig verhult. Melrose is een bekend voorbeeld van een erotische bar en wordt veel bezocht door swingers. Het aantrekkelijke van deze bar is dat er vaak dames uit het publiek op verschillende plekken halfboven het publiek aan het dansen zijn. Op de bar zelf, op een bierton of op een tafeltje. Dit zijn geen ingehuurde dames maar gewoon bezoekers.

We zullen proberen het plaatje te schetsen wat dan ontstaat. Veel dames dragen sexy korte jurkjes of rokjes wanneer zij uitgaan in Cap d’Agde. Soms zelfs erg kort. Als je verder weet dan het heel vaak voorkomt dat de dames sliploos uitgaan, dan kan je je voorstellen, dat het een heel interessant schouwspel kan zijn, wanneer een vrouw in een te kort jurkje en sliploos een meter boven de grond op de bar aan het dansen is. Zeker als je er redelijk dichtbij staat, heb je zo een prachtig zicht van onderaf. Maar ook als je er niet precies onderstaat valt er genoeg te zien. Vaker wel dan niet, trekken de dansende vrouwen wat uit, en zijn ze boven het publiek aan het strippen. Niet zelden blijven ze uiteindelijk nog een tijdje half naakt of geheel naakt dansen op de bar of bierton.

Parenclubs/ nachtclubs
Op het naturistenterrein zijn diverse parenclubs. De bekendste is zonder twijfel le glamour. Deze is open voor couples en een beperkt aantal singles. Binnen in de club is er veel glitter en glamour. Mensen zijn zeer sexy gekleed en topless dansen komt ook veelvuldig voor. Beneden zijn de erotic playrooms waar je sex kan hebben en swingen. Er is hier ook een triosex ruimte, welke speciaal toegankelijk is voor koppels die er een derde persoon bij willen. De singles hebben toegang tot dit deel van de parencub en maken dan ook dankbaar gebruik van deze ruimte. De parenclubs zijn niet van het niveau wat je in Nederland en België gewend bent, maar het kan er net mee door. De meeste sex vindt beneden plaats maar ook in het discotheek gedeelte is er wel actie. Toch lopen in glamour relatief veel showende mensen die niet aan sex doen daar. Meer actie kan je verwachten in tantra. Deze club is tot heel vroeg in de morgen open en is geheel toegankelijk voor singles.

Private swingers parties
Omdat er zoveel gelijkgestemden rondlopen in Cap d’Agde worden er veel private parties georganiseerd. Hierbij rekenen we niet de (spontane) parties van 2 swingers stellen die in hun accommodaties aan partnerruil doen, want die vinden elke dag talloze keren plaats. We bedoelen hier de private swingers sex parties voor meerdere stellen.

Deze parties worden gewoon door stellen gegeven in hun gehuurde vakantie-accommodatie. Vaak vinden die min of meer spontaan plaats. Eén of twee dagen vooraf bedenkt een koppel dat ze wel een sexparty willen houden, waarvoor ze een aantal stellen en soms ook singles uitnodigen. Dit soort private parties kan variëren van vier koppels tot tientallen koppels en mondt vaak uit in een soort van groepsex orgie, waarbij het niet ongebruikelijk is dat je meerdere sexpartners hebt op een avond.

Alle bovenstaande zaken maken van Cap d’Agde een echt swingers paradijs die een enorme aantrekkingskracht heeft op swingers van over de hele wereld. Met name uit Europa, maar ook swingers uit Noord- en Zuid America, Azië, Afrika en Australië zal je daar aantreffen. Het aantal Belgen en Nederlanders die je er tegen komt is erg groot. Het is voor ons dan ook vrij makkelijk te bereiken met de auto.

Zijn er ook nadelen aan Cap d’Agde?
Naast de enorme voordelen zijn er ook wat minpuntjes. Het weer is niet altijd betrouwbaar. Ben je van plan om ’s middags naar de schuimparty te gaan, dan kan het zomaar voorkomen dat bewolking of regen, roet in het eten gooien. Ook ’s avonds kan het wat frisjes zijn. Sowieso is een lekker warm klimaat niet de sterkste eigenschap van Cap d’Agde. In de herfst en winter is het om die reden gesloten. Ook in de lentemaanden april en mei kan het er te koud zijn voor naaktrecreatie, zeker in de avonden, maar soms ook overdag.

De customer service en klantvriendelijkheid van het personeel is vergeleken met andere swingers resorts benedenmaats. Bij het direct boeken bij een Franse eigenaar, moet je altijd maar weer afwachten of het is goed gegaan. Het is niet altijd een goed idee, om er vanuit te gaan dat het wet goed zit met je reservering.

De accommodaties zelf zijn vaak klein en enigszins primitief. Zeker bij de relatief goedkopere studio’s en appartementen moet je niet teveel verwachten. Je hebt een slaapplek en daarmee is het ook wel gezegd. De duurdere accommodaties zijn vaak wat beter, maar dan kom je al snel in de prijsklasse van 200 tot 250 euro per nacht tijdens het hoogseizoen. Afhankelijk hoeveel luxe je wil, kan dit oplopen tot boven de 1000 euro per nacht. En dat is dan exclusief eten en drinken, want dat kan gedurende een swingers vakantie in Cap d’Agde ook flink aantikken. Die extreem hoge prijzen zijn overigens wel een uitzondering en is slechts weggelegd voor een handjevol mensen.

Een ander "nadeel" kan zijn dat het verslavend is. De ervaringen, reviews en beoordelingen van een vakantie in Cap d’Agde zijn zo goed, dat de meeste stellen die er één keer zijn geweest, daar ieder jaar weer terugkomen. De meeste swingers die daar komen zijn dan ook redelijk doorgewinterd en weten wat ze willen. Deze hardcore full swap swingers zitten niet te wachten op een afspraakje met vanilla koppels. Dit zijn koppels die het leuk vinden om te flirten en de sexuele sfeer daar spannend en opwindend vinden, maar niet aan volledige partnerruil doen.

Voor beginnende swingers die zich niet hebben ingelezen en niet weten wat ze daar kunnen verwachten, kan het een shock zijn. Heb je nooit eerder aan swingen gedaan en ben je niet verder gekomen qua nudisme dan een normaal saunabezoek, dan val je van de ene verbazing in de andere, wanneer je niets vermoedend en spontaan een leuk schuimparty feestje denk te bezoeken. Allereerst zal je al enigszins van slag zijn, dat al je kleren uit moeten. Het gebeurt dan ook wel eens dat mensen besluiten niet naar binnen te gaan om die reden. Als je die stap hebt overwonnen en poedelnaakt en onwennig de schuimparty betreedt, volgt waarschijnlijk nog een veel grotere verrassing. Hier kom je in vol daglicht in een omgeving terecht komt die explicieter is dan een setting van een harde pornofilm. Heb je nog nooit andere mensen in het echt op kleine afstand sex zien hebben, dan valt je mond waarschijnlijk heel ver open. Want je ziet altijd wel ergens iemand pijpen, beffen of neuken, iets verderop of direct naast je. Aan de andere kant het went snel, als je hier een paar keer komt, raak je snel gewend aan alle sexende koppels.

Overigens Cap d’Agde kan ook goed te doen zijn voor ontdekkende swingers, want je bent tot niets verplicht. Lees je goed in en maak goede afspraken tot hoever je wilt gaan. Het is geen verplichting om aan partnerruil te doen daar. Eigenlijk bepaal je zelf wat je van Cap d’Agde maakt. Sommige koppels komen daar om zoveel mogelijk met anderen te neuken en doen dit dagelijks dan ook gemiddeld een paar keer per dag. Anderen houden het bij een paar keer partnerruil in de vakantie en weer anderen swingen helemaal niet, maar vinden de erotische spanning en publieke sex prachtig. Deze laatste groep is wel wat kleiner.

Feit is dat je over het algemeen lekker jezelf kan zijn in Cap d’Agde. Je kan de hele dag naaktlopen. Wil de vrouw ’s avonds super sexy uitgaan en in een volledig transparante doorkijk blouse met tepelklemmen, naar een bar of uit eten gaan, dan is dat geen probleem. Wil ze top less uitgaan of zonder slip in een veel te kort rokje, waarbij haar intieme delen al voor iedereen zichtbaar is, als ze een heel klein stukje voorover buigt, of op een barkruk zit, dan is dat geen probleem. Wil je graag met je partner rondlopen aan een hondenhalsband, dan is dat geen probleem. Datzelfde geldt als je tientallen piercings in je geslachtsdelen hebt of aan bondage wil doen op het swingerstrand. Dat mag en kan allemaal, open en bloot. En dat maakt de sfeer in Cap d’Agde heel aangenaam.

Ook voor singles is het vaak goed vertoeven in Cap d’Agde. Je kijkt je ogen uit wat er allemaal rondloopt en aan actie plaats vindt op het strand, in de duinen, in bars, clubs en sexsauna’s, die allen in meer of mindere mate ook deels of geheel toegankelijk zijn voor singles. En de kans dat je een keer wordt gevraagd mee te doen, is niet klein. Er lopen ook genoeg swingersvrouwen rond die met hun mannelijke partner zijn, maar die meer dan één sexpartner tegelijk willen, of wat langer willen doorgaan dan één man volhoudt. Ook kan het gebeuren dat een man zoveel heeft geswingd met anderen en daardoor even rust wil, terwijl zijn vrouw wel zin heeft. In dat geval is een single een goede invalkracht. Ook voor vrouwen die van gangbangs houden, is Cap d’Agde één van de beste plekken op aarde om dit snel te organiseren. Dus ook dit soort parties vinden daar plaats.

Wil je boeken in Cap d'Agde kijk dan hieronder. Wacht niet te lang, want zeker het hoogseizoen loopt snel vol. Alle accommodaties binnen het naturisten terrein zijn voor zowel nudisten als swingers geschikt.


Hotels op het nudistenterrein Cap d'Agde

Swingers Hotel Oz'Inn
Naakt Hotel Natureva Spa

Appartementen en studio's op nudisten terrein

Port Nature Appartement Naturista Casa
Port Nature Studio
Port Nature II Studio
Port Nature meerdere accomodaties
Heliopolis Appartement
Heliopolis II Appartement
Heliopolis Studio Clubber Naturiste
Heliopolis Studio II
Heliopolios Studio III Design
Heliopolis meerdere accomodaties
Port Ambonne meerdere accomodaties
Nudisten Jachthaven Cabin Yaught
Venus Village Studio naturiste
Cap Sauvage Naturiste villa

Accommodaties op 2 tot 20 minuten lopen van swingersdorp Cap d'Agde

De afstand tot het naturistendorp is aangegeven in meters.
Appartement op 100 mtr van ingang naturisten deel.
Villas en cottages op 250 mtr
Hotel op 450 mtr
Appartement op 500 mtr
Appartement op 550 mtr
Huisje op 1000 mtr
B&B op 1000 mtr
Maisons op 1200 mtr
Residence-Club op 1250 mtr
Appartement op 1400 mtr
Appartement op 1500 mtr
Hotel op 1600 mtr

Alle Accomdaties in Cap d'Agde

Accommodaties gemiddeld 2 tot 6 autominuten tot ingang nudistenterrein (grootste afstand is op ongeveer 5.5 kilometer)
Alle Accomdaties in Cap d'Agde

Hotels onderweg

Vergeet niet onderweg een hotel te nemen. Zeker in het hoogseizoen staan er vaak veel files en is een overnachting eigenlijk een must. De regio tussen Mâcon en Lyon is een goede overnachtingsplek. In kilometers ben je een flink eind over de helft en dat komt goed van pas want het verkeer vanaf Lyon en ook daarna tot aan Le Cap d'Agde is over het algemeen flink drukker dan tot aan Lyon.
Hotels Lyon en omgeving
Hotels Mâcon en omgeving