Swinger Cruise


Wat is een swingers cruise ?

Dat vakantie op cruise schepen niet meer alleen voor de senioren zijn, is al een jaar of 10 bekend. Cruises zijn het afgelopen decennium ook hip geworden onder jongeren. Maar de reisjes die we hieronder bespreken en aanbieden zijn van een geheel andere aard.
Direct naar aanbod van cruises

Een swingers cruise is speciaal bedoeld om veel swingers bij elkaar te brengen op één cruiseschip. Aangezien dit soort reizen nudistisch en sexueel van aard zijn valt dit niet te combineren met normale cruisevakantiegangers. De oplossing: huur een compleet schip af en laat alleen swingers toe en stellen die open minded zijn op het gebied van bloot en seks. De meeste cruises zijn niet toegankelijk voor singles, maar zo nu en dan is er een uitzondering.

De take-over van een heel cruise schip bleek al heel snel een succes formule en zo ontstond een nieuw type vakantie: de swinger cruise. Tijdens swinger cruises mag je bovendeks naakt rondlopen. Dat geldt ook voor de sauna en in de zogenaamde toegewezen playrooms. Ook in de disco knijpen ze vaak een oogje toe. Topless is sowieso toegestaan. Als je naakt bent, maar wel goed gebodypaint, kom je er soms ook mee weg. In andere ruimtes dan bovenstaande wordt doorgaans wel van je verwacht dat je gekleed bent.

Tijdens een swingers cruise is het toegestaan om seks te hebben in de hiervoor toegewezen play area’s. Je kan daar seks hebben met je eigen partner, aan partnerruil doen en participeren in groepsex activiteiten. Let wel op het is strikt verboden om de kapitein te pijpen. Dit geldt helaas ook voor de te leuke barman. Zodra een personeelslid wordt betrapt op sexuele activiteiten met de gasten dan worden ze ontslagen en ter plekke overboord gezet. Oké dat laatste dan nog net niet, maar naar hun baan kunnen ze fluiten. Dit geldt ook als de seks in een privé ruimte plaatsvindt. Dat wil zeggen als ze er achter komen.

De minimale leeftijd is 18 of 21 jaar oud en het is bijna altijd couples only. Het aantal personen is uiteraard geheel afhankelijk van het schip. Sommige swingers cruises bieden plaats aan een kleine honderd personen. Maar er is ook een swingercruise die plaats biedt aan wel 2000 personen. Dat zijn dus 1000 koppels waarvan het merendeel aan swingen doet. Dat wordt een vrij drukke week als jullie iedereen willen uitproberen. Zeven dagen lang 142 koppels per dag? Nee, dat gaat zelfs de meest doorgewinterde swingers niet lukken. Dit soort aantallen is wel een uitzondering, meestal ligt het aantal stellen lager.

De swinger cruises vinden vaak plaats in het Middellandse Zee gebied en in het Caraïbisch gebied. Uiteraard worden hierbij ook havens aangedaan, zodat er ook tijd is voor andere dingen dan seks. In de Caribbean kan je hierbij denken aan havens in Mexico, St Maarten, Belize of de Bahama’s. En in de Mediterranean gaat het om o.a de Griekse Eilanden, Cyprus, Malta en Spaanse eilanden zoals Ibiza. Geregeld vertrekken er ook cruises uit Venetie en Nice.

Of een swingerscruise iets voor jullie is, hangt van verschillende factoren af. Allereerst raden we dit af voor beginnende swingers. Zijn jullie nog niet eerder in aanraking geweest met deze lifestyle, dan is het misschien beter om eerst een keer een parenclub te bezoeken of privé aan partnerruil te doen. Daarna zou je eens kunnen denken om een normale swingers vakantie te boeken op het vasteland. Het grote voordeel van een “op land vakantie” is, dat als het niet bevalt, je je koffers kan pakken en weg kunt gaan. Of je besluit je vakantie voort te zetten maar uit de lifestyle te blijven. Je kan dan de normale toerist uithangen en bezienswaardigheden bezoeken in de geklede wereld. Op een swinger cruise is dat bijna niet mogelijk. Krijgen jullie daar ruzie met elkaar over het swingen dan heb je wel een probleem. Ook als jullie door het swingen bepaalde koppels niet meer willen zien (bijvoorbeeld door gevoelens van jaloezie ), dan kan je moeilijk de rest van je vakantie in je cabine blijven zitten. Je gaat elkaar zeker weer tegenkomen.

Ook als je geen problemen hebt met elkaar op het gebied van swingen moet je er wel tegen kunnen, dat je min of meer opgesloten zit. Heb je een keer een dag dat je even geen swingers wilt zien, dan zal je in je bed moeten blijven liggen. Daarnaast zijn dit soort schepen zeer groot maar je kan niet, net als op het vasteland, zelf beslissen waar je naar toe gaat. Sommige mensen vinden een vakantie op een klein eiland al niet leuk, omdat je weinig kanten op kan. Op een schip kan dat voor die mensen nog meer benauwend zijn. Aan de andere kant als je lekker aan het feesten bent, who cares?

Voor de rest is het natuurlijk zeer leuk om dit eens een keer mee te maken en hieronder hebben we een aantal swingerscruises voor jullie op een rij gezet. Zodra er nieuwe bekend zijn dan voegen we ze toe. Kom dus geregeld hier langs en/of meld je aan voor de nieuwsbrief (bovenaan de pagina rechts). Hierin houden we je op de hoogte van aanbiedingen, kortingen, eventuele kortingscodes en speciale acties rondom de swinger cruises.
Hieronder vind je ons actuele aanbod van de verschillende mogelijkheden


Temptation Caribbean Cruise

13/2/2020 - 18/2/2020
Vertrek vanuit Tampa (Florida USA)
Capaciteit: Meer dan 1050 slaapvertrekken aanwezig.
Meer info en boeken

Red Carpet Cruise (Franse Riviera)

19/05/2020 - 26/05/2020
Vertrek vanuit Nice (Frankrijk)
Capaciteit: Bijna 350 slaapvertrekken aanwezig.
Meer info en boeken

Bliss Cruise April 2021

19/04/2021 - 21/04/2021
Vertrek vanuit Miami (Florida USA)
Capaciteit: 2170 slaapvertrekken aanwezig.
Meer info en boeken

Bliss Cruise November 2021

14/11/2021 - 21/11/2021
Vertrek vanuit Ft Lauderdale (Florida USA)
Capaciteit: 5400 slaapvertrekken aanwezig.
Meer info en boeken

Bekijk nog meer swingers cruises op Erotravel.nl